Accelerates learning and will shift your mindset

Books

Corporate Effectuation [Dutch]

Corporate Effectuation [Dutch]

Thomas Blekman

De steeds sneller veranderende wereld vraagt om strategische flexibiliteit en actie. De toekomst laat zich niet meer voorspellen, daarvoor is de wereld complex en te zeer verbonden. De vraag is hoe u de uitdagingen het hoofd blijft bieden en steeds succesvol kunt blijven ondernemen. U moet uw eigen toekomst creëren… Maar hoe? Dat kunnen we vanaf nu leren van ervaren ondernemers. Saras Sarasvathy onderzocht, onder toeziend oog van de Nobelprijswinnaar Herbert Simon, hoe ondernemers te werk gaan.

Met inhoudelijke bijdragen van o.a,. Philips, RWE, Essent, Indra, Rabobank, Business models Inc., KVD en het Academisch Ziekenhuis Maastricht worden de vijf principes in een corporate context uitgelegd. Het boek ‘Corporate Effectuation’ biedt een geheel nieuwe kijk op effectief intern ondernemersschap waarmee u een ‘sustaining high performance organization’ kunt orkestreren.

“Bedrijven die naast de causale benadering ook Corporate Effectuation kunnen toepassen zijn de winnaars van morgen.”
Dr. Fred van Ommen, Senior Vice President Innovation Excellence bij Philips

“Thomas geeft helder inzicht in een nieuw stuk gereedschap voor corporate organisaties. Dit in een tijd waar snelheid van uitvoering en besluitvorming nieuwe cruciale kernkwaliteiten worden.” Patrick van der Pijl, Producent van Business Model Generation (Alexander Osterwalder) en CEO Business Models Inc.

Buy this book ( Managementboek.nl - € 32,95 )